Lázasan keresgéltem az interneten

Imádok jégkorizni, még akkor is, amikor télen a kinti hőmérséklet 0 fok alá esik. A legtöbbször jól beöltözök – de nem annyira, hogy kényelmetlen legyen, és ne tudjak mozogni -, de van, amikor kicsit csinosra veszem a figurát. Legutóbb is ez történt. Nagyon jól éreztem magam, viszont mikor hazaértem, rögtön tudtam, hogy baj lesz. Nagyon levert voltam, de nem foglalkoztam vele. Egy-két napig nem is volt gond. Tünet nélkül folytattam a munkám, elvittem a kutyusomat sétálni.

Viszont az egyik este arra ébredtem, hogy ég a testem. Gyorsan meg is mértem a lázamat egy régi lázmérővel, ami ki is mutatta, hogy a testhőmérsékletem elérte a 38 fokot. Bevettem lázcsillapítót, amivel egy kicsit jobban lettem, de aludni nem tudtam. Elkezdtem olvasni az éjjeliszekrényemen hagyott könyvet, de az nagyon megerőltetőnek tűnt, így gyorsan abbahagytam. Az imént használt lázmérőre tévedt a tekintetem. Emlékszem még édesanyukámtól kaptam vészhelyzet esetére. Eléggé régi darab volt, megérett már egy cserére. Elő is vettem a telefonomat, és az éjszaka közepén az interneten kutakodtam eme gyógyászati segédeszköz után. Nagyon sok találat szembejött velem, viszont egy olyan gyógyszertár volt, ami ígéretesnek tűnt. Rákattintottam, és bele is ástam magam a honlapjának a tanulmányozásába.

A Prevenció Patika egy olyan prémium minőségi webáruház, ahol a gyógyszerek mellett számos más készítmény is a rendelkezésünkre áll. Ez az online patika 1996 óta van jelen az egészségügyben. Megalakulásának célja is elérhető. Elsőnek is tisztázzuk, hogy mit jelent az a szó, hogy prevenció. Magába foglalja mindazon törekvéseket, melyek az egészség fejlesztését, megőrzését, illetve egészségkárosodás esetén az egészség mielőbbi visszaállítását, a károsodás további súlyosbodásának kivédését szolgálják.

Mint ahogyan az kiderült, lázmérők terén széles választék fogadja a keresgélőt. Ár-érték arányban mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Sőt, a szakértők nagy örömére a digitálisok mellett higanymentes változat is elérhető az online patikában. De még jobb, hogy az anyukákra is gondoltak, hiszen cumis készítményt is lehet rendelni. Viszont, ha valaki az érintésmenteset preferálja, annak is a legjobb döntés a Prevenció Patika.

Ennél az üzletnél egészségpénztári számla terhére történő vásárlásra is van lehetőség. Olyan termékek megvétele esetén, amelynél az EP megjelölés látható, azok elszámolhatóak egészségpénztári számla terhére. Ebben az esetben a Prevencio Patika Bt. olyan „készpénzes” számlát állít ki, amit valamennyi magyar egészségpénztár elfogad. Ha ilyen számlát szeretnénk kérni, akkor a megrendelés leadása közben a megrendelés megerősítése előtt a megjegyzés rovatba fel kell tüntetni a kívánt egészségpénztárat és a pénztári tagkódot. Fontos kiemelni, hogy a tagkód megadása nélkül nem fogja kifizetni a pénzt az egészségpénztár. A fizetés a szokásos módon történik az ilyen termékekért (helyszíni készpénzes, előre utalás, utánvét, bankkártyás fizetés). Ahogyan azt a honlapon is leírják, fizetni közvetlenül nem tudunk az egészségpénztári kártyával, hanem utólagos visszatérítésre tudjuk beadni a kiállított számlát. Ezt a számlát az egészségpénztár felé tárgyéven belül bármikor, előző évi számlákat a következő év június 31-ig lehet elszámolni. A számla beérkezésétől számított tíz banki napon belül fizet az egészségpénztár.