A kandallók kínálata óriási

A berendezések küllem és teljesítmény szerint is eltérőek lehetnek. A kandallók varázslatos hangulatot képesek teremteni az otthonokban. Nyitott és zárt kivitelben egyaránt elérhetőek. Az előbb említett típusok a lakótérből nyerik ki az égéshez szükséges oxigént. Ebben az esetben feltétlenül gondoskodni kell a levegő utánpótlásáról. A zárt berendezések esetén légcsatornán keresztül jut az oxigén a tűztérbe. A hatásfokuk kiemelkedő, ami azt jelenti, hogy elérheti a 80 %-ot is. A tűztér anyagát tekintve általában kazánlemez vagy öntöttvas.

Az efféle kandallók ajtója hőálló üveg. Mivel a tűz el van zárva, így nem kell tartani a szikrák, illetve a fadarabok pattogásától. Elektromos variációkat is szép számmal találhat az üzletek felhozatalában. A legnagyobb előnyük, hogy az üzemelésük során nem keletkezik semmilyen égéstermék, így tisztább és kényelmesebb megoldásnak számítanak. A beüzemelésükhöz csupán egy konnektorra van szükség. Ezek a kandallók leginkább kiegészítő fűtésként szolgálnak, így érdemes ezt szem előtt tartani.

A kémény rendszer telepítése szakértelmet igényel

A füstelvezető elsődleges feladata az égés során keletkező füstgáz elvezetése. A minőségi kémény rendszer hosszú éveken át nem igényel semmilyen karbantartást. A tüzelőberendezéshez megfelelő típus elősegíti az energiahatékony működést. Számos követelménynek meg kell felelnie. A kürtőjét felfelé szűkíteni vagy beépíteni nem szabad. A tető feletti magasságát úgy kell meghatározni, hogy a környezetét egyáltalán ne veszélyeztesse. Egy kürtőbe kizárólag egyetlen fajta égéstermékkel működő berendezést szabad kötni.

A kész kémény rendszer hatásfoka sokkal jobb, mint a falazott változaté, ebből kifolyólag a fűtésszámla jóval alacsonyabb lesz. A modern szerkezet kivitelezése az ingatlanon belül és kívül is történhet. Saválló acélból készül, így a strapabíróságára egyáltalán nem lehet panasz. A kémény rendszer ára kizárólag a helyszíni felmérést követően határozható meg. Ha elfogadja a mester ajánlatát, akkor rövid időn belül megkezdődhetnek a munkálatok. A szakember a munkájára minden esetben garanciát vállal.