Visszatértek a retro játékgépek!

A popkultúra szerelmeseinek biztosan nem mondok azzal újat, hogy az utóbbi időszakban visszatértek a retro játékgépek a köztudatba, népszerűségük mintha újra feltámadt volna. Mindez egyébként nemcsak a retro játékgépek esetében érvényes, hanem nagyon sok más, popkulturális tartalom esetében, hiszen ha megnézzük, a mai slágerek között rengeteg olyan népszerű dal van, ami a közelmúlt zenei mintázatait idézi. Ilyen például a The Weekend zenéje, vagy Dua Lipa egész albuma, a Future Nostalgia.

Visszatérve a retro játékgépek világára, ez rengeteg filmprodukcióban érhető tetten elsősorban. Erre a Stranger Things sorozatban figyeltem fel, hiszen a főszereplő fiatalok itt folyton a plázában lógnak, és nem egy jelenet zajlott olyan térben, ami retro játékgépek sokaságával volt tele.

A retro játékgépek a korszak legjobb találmányai

A retro játékgépek véleményem szerint az adott kor legjobb találmányai voltak, és nagy örömmel tölt el, hogy ezt a nosztalgiázást ilyen sokan szeretik, hiszen a Stranger Things sem játszódna abban a korban, ha nem lenne meg a rajongás világszerte ez iránt az időszak iránt. Persze, minden múltbéli dolgot szeretünk megszépíteni, és azokban az időkben is megvoltak a problémák, de azért az tagadhatatlan, hogy színesebb és személyesebb volt az a világ.
Ebben pedig bőven kaptak szerepet a retro játékgépek is, hiszen a fiatalok naponta ott voltak a játéktermekben, szórakoztak, és együtt voltak. Ma már mindenki a számítógép elé heveredik le, ha vége van a sulinak vagy a munkának – tisztelet a kivételnek.

A retro játékgépek egyébként nemcsak a filmek világában térnek vissza háttérelemekként, ugyanis egyre több olyan lokál nyílik meg, illetve egyre több már meglévő lokálban tesznek elérhetővé ilyen játékokat a vendégeknek. A fiatalabb generációk számára ez ismerkedés, az idősebbek számára pedig nosztalgiázás – mindkét élmény különleges.