Hajhullásra gyógynövény kivonatok tökéletesek

Ez a kellemetlen probléma rengeteg nőt és férfit érint. A hajhullásra gyógynövény alapú készítmények kifejezetten eredményesek lehetnek. A csalán jól bevált csodaszer, hiszen gyorsítja a szálak növekedését és táplálja azokat. Házilag is elkészíthető a főzet. Ehhez nem kell mást tenni, mint fél liter vízben megfőzni 200 g csalánt, aztán bemasszírozni a fejbőrbe és hagyni hatni 10 percen keresztül. Hasonlóan kell elkészíteni a kakukkfű, a rozmaring és a zsálya főzetet is.

A mezei zsurló és a bojtorján magas kovasav tartalmuknak köszönhetően erősítik a szálak keratinvázát. Hajhullásra gyógynövény kivonatokat gyógyszertárakban vásárolhat, amennyiben nincs ideje és kedve házilag elkészíteni a csodaszert. A szépségápolásban gyakran használják a termékek alapanyagaként a borsmentát. Serkenti a vérkeringést és csökkenti a gyulladások, valamint fertőzések kialakulását. A diófalevél vízzel keverve nagyszerű öblítés céljából. Erősíti a gyökereket és megszünteti a korpásodást. A szakemberek a hajhullásra gyógynövény esszenciákat javasolnak.

A hajhullás kezelése nem tűr halasztást

Ez a kellemetlenség akár komoly pszichés zavarokhoz is vezethet. Számos módon történhet az hajhullás kezelése, így aggodalomra semmi ok. Esősorban azt kell megtudni, hogy mi váltja ki. Sok tényező állhat a háttérben, mint például a stressz, a helytelen táplálkozás, az egészségtelen életmód, a kozmetikumok, a hormonális zavarok, betegségek. Amint észleli, hogy a normálnál több szál hullik a fésülködésnél és a hajmosásnál, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Egy laborvizsgálat alkalmával fény derülhet arra, hogy van-e valamilyen betegség a dolog mögött.

A hajhullás kezelése házilag is eredményes lehet. A tojássárgája serkenti a fejbőr vérkeringését, aminek következtében a hagymák sok friss táplálékhoz jutnak, így a növekedés hamarabb beindul. Miután feltörte a tojást, válassza szét a fehérjét és a sárgáját. Az utóbbit habosra verje fel és keverje össze langyos vízzel, aztán alaposan masszírozza a fejbőrbe. A citrom, az uborka és a hagymalé szintén hatásos. A hajhullás kezelése ezekkel a praktikákkal hatásos.