Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2018: ilyen lehetőségeid vannak ha félre szeretnél tenni

Ha időben kezdesz el spórolni, az már egy jó első lépés, a nyugdíjbiztosítás.com  oldalon pedig könnyen kiszámolhatod, hogy milyen lehetőségeid vannak erre. A Nyugdíjbiztosítás kalkulátornál az életkort és a havi megtakarítás összegét kell megadni, majd szinte azonnal email-ben érkezik az eredmény. Az egyes ajánlatok között akár millió eltérések is lehetnek, de 20% adójóváírást mindegyik megtakarítási lehetőség tartalmaz. Minden esetben át kell nézni a teljes listát és amellett letenni a voksunkat, amelyiknél az összegyűjthető összeg magasabb.

A Grantis 50 fős csapattal segíti az ügyfeleket a nyugdíjbiztosítások terén. Az etikus pénzügyi tanácsadó csapat 2013 óta áll az ügyfelek rendelkezésére, ha pénzügyekről van szó. A weboldalt 2014-ben indították el, amikor az első nyugdíjbiztosítások megjelentek a piacon. Ez az oldal tulajdonképpen a nyugdíjbiztosítások árukeresőjeként funkcionál. A nyugdíjbiztosítási kalkulátort folyamatosan fejlesztik és a piacon elérhető szinte összes nyugdíjbiztosítást tartalmazza, így sokaknak tud ingyen elérhető segítséget nyújtani. A kalkulátor a biztosítások költség- és hozamadataival számol így havonta mintegy 800 érdeklődő keresi fel weboldalukat.

 

Mint már említettük 2014 óta van lehetőség a nyugdíjbiztosítások megkötésére. Ez a biztosítás tulajdonképpen a megtakarítással kombinált életbiztosítás, amely egészen a nyugdíjkorhatárig szól. Maga a nyugdíjbiztosítás egy speciális befektetéssel kombinált életbiztosítás. A biztosítás lejárata mindig az adott évben aktuális, azaz a szerződéskötéskor érvényes nyugdíjkorhatár. Ez jelenleg 65 éves életkor. 2014 előtt is lehetett már ilyen biztosítást kötni, de 2014 óta jár az adójóváírás az ilyen típusú biztosításokra. A biztosítások segítségével igen komoly reálhozamot lehet elérni, tehát nem csak azt a pénz fizetik vissza a tartam végén, amit befizetünk, hanem annál jóval többet. Természetesen ehhez jól kell megválasztani a nyugdíjbiztosítást. Egyre több biztosító kínálja ezt a szolgáltatást, így van miből válogatni. Ez egy privát nyugdíjbiztosítás, így figyelni kell, mert nem egyezik meg a magánnyugdíjpénztári befizetéssel.