A keresőmarketing ideje eljött!

A cégek online elérhetősége manapság létfontosságú a fennmaradásuk érdekében. A modernizálódó digitális piac megköveteli, hogy mindenki haladjon a korral, máskülönben el fog maradni a versenytársaitól olyannyira, hogy az akár az adott vállalkozás végét is jelentheti. A keresőmarketing egy újszerű fogalom, ami tulajdonképpen az online marketing és a keresőoptimalizálás egyvelegének is tekinthető. Utóbbi azt segíti elő, hogy a honlap az előzetesen felderített kifejezésekre előkelőbb helyet foglaljon el a Google keresőmotorban. A keresőmarketing feladatai közé az is hozzátartozik, hogy a tartalom eléggé figyelemfelkeltő legyen a látogatók körében ahhoz, hogy vásároljanak vagy rendeljenek a weblapról.

Az AdWords hirdetések is hozzátartoznak a marketing eme speciális válfajához, de a közösségi média jelentőségéről sem szabad megfeledkezni, hiszen akár a Youtube, a Facebook, az Instagram vagy a Twitter platformjáról van is szó, mindegyik nap mint nap, internetezők millióit mozgatja meg, vagyis szögez a kijelzők vagy a képernyők elé. A keresőmarketing egészéről, illetve a honlap optimalizálás lefolyásáról bővebben a kangadesign.hu weboldalon lehet tájékozódni.

A honlap optimalizálásnak a végleges célja, hogy a keresőben első helyre kerüljön a megrendelő oldala. Ez a folyamat több lépcsőben történik. Mindenekelőtt konkurenciaelemzésre és online piackutatásra van szükség. Meg kell határozni a pontos kulcsszavakat, a weboldal szerkezeti felépítését továbbá a menüpontokat is gondosan meg kell tervezni. Amennyiben mindez kivitelezésre került, kezdődhet a SEO szövegírás, majd a prémium linképítés. A szövegek megírása a leghosszadalmasabb folyamat, de csakis ezzel lehet elérni szignifikáns eredményeket. A Kangadesign oldalán a költségekről is informálódhatnak a cégvezetők, így ha honlap optimalizálásra szeretnének felkérni egy kivitelezőt, akkor már nagyjából tudni fogják, hogy mire számíthatnak. Egy azonban bizonyos, a fejlődéshez érdemes befektetni, mivel a látogatottság növekedése révén, a rászánt összeg gyorsan megtérül majd.