Webáruház bérlés 3 féle konstrukcióban

A webáruház bérlésnek 3 féle típusa van, bármelyiket is választjuk, webáruházunkat csak saját bejegyzett domain névvel üzemeltessük!

  1. Igyenesen használható webshopok. Az ilyen webáruházaknál egyáltalán nincs garancia a szolgáltatás hibamentes működésére, szolgáltató bármikor dönthet úgy, hogy megszünteti vagy fizetőssé teszi. Ráadásul a szolgáltató az ilyen ingyenes webshopok felületén megjelenített hirdetésekből szerez bevételt, és gyakran megesik, hogy épp a konkurenciánk fogja hirdetni akcióit, hisz itt érheti el a legtöbb potenciális vásárlóit.
  2. Webáruház bérlés fix éves vagy havi díj ellenében. Előnye, hogy nem kell egyedi fejlesztésekbe beruházni, nincs fenntartási költség, bármikor visszamondható és csak egy éves bérleti díj vész el, ha pedig beindul, akkor a tulajdonosnak lesz tőkéje egyedi fejlesztésekre és megvásárolni a webáruházat. De hosszútávon is működtethető egy bérelt webáruház, hisz a 30-50 ezer forintos éves bérleti díj 10 év alatt sem éri el egy egyedileg lefejlesztett webáruház költségét.

Webáruház bérlés jutalék ellenében. Ilyen esetekben a szolgáltató 3-5-10%-os jutalékot kér az eladások után, mint bérleti díj. Ez egy bizonyos forgalom felett elérheti a fix bérleti díjas webáruházak éves költségét, és az eladások növekedése alapján ez egyre csak költségesebb lesz.